BATMAN / MERKEZ - Abdulcelil Candan İmam Hatip Ortaokulu

Bilişim (Yazılım ve Robotik) Kulübü

Yazılım, Robotik alanlarında marka haline gelen kulübümüz usta-çırak ilişikisi ile sürekliliği sağlamayı hedefleyerek ilimizde marka haline gelmiştir. Kulübe başvuran öğrencilerimiz, 3 tur adaylık eğitiminden sonra çırak, kalfa, usta olarak eğitimlerine devam etmektedirler. 2017 yılında yazılım faaliyetleri ile başlayıp kendi robotik sınıfını oluşturmaya çalışarak yaptıkları çalışmalarla, 2018 yılında düzenlenen 23 Nisan Çocuk ve Bilim Şenliğinde lokomotif ekip olarak sahne alıp devamında 19 Mayıs'ta görev almış, Bilim Teknik Koleji Pozitif Bilim Yarışması Finallerine 3 proje ile katılmışlardır. Öğrencilerimizin gayretleri neticesinde okulumuz 2019-2020 Bilişimle Üretim Projesi kapsamında Batman ilinin temsilcisi olan okul olmuştur.

• Teknofest 2019'da 8 proje ile yarı final 1 proje ile final heyecanı yaşamıştır.
  • 2020 yılında Tubitak 4006 Bilim Fuarı Sergisi'ne 25 proje ile hak kazanmış, Bilim Teknik Koleji Finalleri 10 proje ile hak kazanmış (salgın nedeniyle iptal edilmiştir), Ankara Muradiye Robotik Yarışmasına finalist olma hakkı kazanmış (salgın nedeniyle iptal edilmiştir) ve Teknofest 2020'de Akıllı Ulaşım Kategorisinde finalist olmuştur.
  • 2021 yılında ülkemizde benzeri olmayan Zamane Delular Atölyesi'ni kendi imkanları ve emekleriyle kurmuş olup, Teknofest 2021'de İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Engelli Dostu kategorisinde finalist olma hakkı kazanmıştır.
  • 2022 yılında 25 proje ile Tubitak 4006 Bilim Fuarı'nı düzenlemiş, Özel Batman Bilim Teknik Koleji Pozitif Bilim Yarışması'nda 3.lük kazanmışlardır. Uluslararası Sivas Robot (Si-Ro) Yarışmasında 4 robotla finale katılıp, Uluslararası 14. MEB Robot Yarışması'nda 3 robotla finale katılmaya hak kazanmıştır. Teknofest 2022'de Akıllı Ulaşım kategorisinde 3.lük kazanarak büyük bir başarıya imza atmışlardır.

Ekibimizin sosyal medya hesapları:

2022-2023 Bilişim Kulübü Öğrencileri

• Sefa Polat (7.Sınıf)
  • Yaser Arafat Aslan (8.Sınıf)
  • Burak Aslan (8.Sınıf)
  • Efecan Aşan (8.Sınıf)